Δραστηριότητες και Ταξίδια Περιπέτειας σε όλη την Ελλάδα.

Δρακόλιμνη και Κορυφή Τύμφης

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Green Oliver‎ Δρακόλιμνη και Κορυφή Τύμφης
Green Oliver
Μέρος: Tymphaea, Greece
Πάρε Οδηγίες
Περιγραφή

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα

Αναχώρηση με πούλμαν την Παρασκευή 26/06 για ένα τριήμερο περιπέτειας, περνώντας όμως και από τα πιο ξακουστά Ζαγοροχώρια!

Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:

• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).

• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).

• 07.25 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).

Το πεζοπορικό ταξίδι μας προς το ζωντανό μύθο έχει ξεκινήσει και αναμένεται συναρπαστικό!

Πρώτη στάση μας στο φημισμένο χωριό της Αρίστης, στο δυτικό Ζαγόρι, με τα πανέμορφα πετρόχτιστα σπίτια πάνω στις δασωμένες πλαγιές και την εντυπωσιακή θέα προς τις βουνοκορφές της Τύμφης!

Εκεί θα έχουμε χρόνο να σουλατσάρουμε στα στενοσόκακα του χωριού, αλλά και να απολαύσουμε καφέ, πίτες και γλυκά του κουταλιού στην παραδοσιακή πλατεία της Αρίστης!

Στη συνέχεια ακολουθώντας το χαρακτηριστικό φιδίσιο δρόμο, θα ανηφορίσουμε με το πούλμαν μέχρι το Μεγάλο Πάπιγκο, χτισμένο σε υψόμετρο 950 μέτρων, ακριβώς κάτω από τη σκιά της επιβλητικής Γκαμήλας!

Με τον ενθουσιασμό να ξεχειλίζει και την όρεξη να περισσεύει, θα φορέσουμε τα ορειβατικά σακίδιά μας και θα ξεκινήσουμε από εκεί την πεζοπορία μας πρώτα προς το Μικρό Πάπιγκο και έπειτα προς το ορειβατικό καταφύγιο της Αστράκας, που στέκεται σκαρφαλωμένο στα 1950 μέτρα!

Θα ακολουθήσουμε ορειβατικό μονοπάτι μέσα σε καταπράσινο δάσος αρχικά, που θα γοητεύσει κάθε φυσιολάτρη! Περνώντας την εκκλησία του Ταξιάρχη στο Μικρό Πάπιγκο και τις χαρακτηριστικές βρύσες «Αβραγόνιος» και «Αντάλκη», θα ανεβούμε ψηλότερα, όπου το αλπικό ανάγλυφο και η θέα προς τις κορυφές της Τύμφης κόβουν την ανάσα!

Μετά από συνολική πορεία περίπου 4 - 5 ωρών θα φτάσουμε στο καταφύγιο της Αστράκας, όπου θα γευματίσουμε και θα διανυκτερεύσουμε!

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8,5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 - 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 - 5, καλή φυσική κατάσταση)

2η ημέρα

Το Σάββατο το πρωί θα χωριστούμε σε δύο group για τις πεζοπορίες μας!

Group 1o

Θα σηκωθούμε άνετα απολαμβάνοντας το πρωινό μας στο καταφύγιο! Και στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε διαδρομή προς τη φημισμένη Δρακόλιμνη της Τύμφης σε υψόμετρο 2050 μέτρων!

Αρχικά το μονοπάτι μας χάνει υψόμετρο μέχρι να συναντήσει την εποχική λίμνη με το όνομα «λάκκα Τσουμάνη», από όπου και συνεχίζει ανηφορικά μέχρι τη Δρακόλιμνη!

Όταν φτάσουμε στη Δρακόλιμνη, εκεί είναι που θα μας κοπεί η ανάσα! Θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης, που πραγματικά είχε μεγάλα κέφια για να συνθέσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία, τη Δρακόλιμνη της Τύμφης! Ενώ φυσικά θα έχουμε άφθονο χρόνο για ξεκούραση σε αυτό το μαγικό τοπίο, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και την απίστευτη θέα προς τις κορυφές «Αστράκα» και «Πλόσκος»!

Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή προς τα πίσω μέχρι το καταφύγιο της Αστράκας.

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 - 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)

Group 2o

Εμείς εδώ είμαστε οι πιο φιλόδοξοι πεζοπόροι της εκδρομής! Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ακολουθήσουμε διαδρομή προς την υψηλότερη κορυφή της Τύμφης, τη Γκαμήλα στα 2497 μέτρα!

Κινούμενοι αρχικά στο μονοπάτι Ο3, θα στρίψουμε στη διασταύρωση προς τη Γκαμήλα ακολουθώντας μία ανηφορική πορεία! Η διαδρομή προς την κορυφή εναλλάσσεται και μας εμφανίζει πότε εντυπωσιακούς βράχους πότε λιβαδάκια, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας!

Και φτάνοντας τελικά στην κορυφή μετά από πορεία 3 ωρών περίπου, θα ζήσουμε μία στιγμή πραγματικά μοναδική, επιστέγασμα των προσπαθειών μας για ανάβαση σχεδόν στα 2500 μέτρα!

Την ανεπανάληπτη θέα προς την άγρια κορυφογραμμή της Τύμφης, που θυμίζει λίγο από Άλπεις, τη Δρακόλιμνη από ψηλά, την εντυπωσιακή Τραπεζίτσα, τη χαράδρα του Αώου, μέχρι και το Γεροσμόλικα στα ανατολικά!

Για την επιστροφή μας στο καταφύγιο της Αστράκας, θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή προς τα πίσω.

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4.30 - 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 - 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)

Αργά το απόγευμα όλοι παρέα θα συναντηθούμε και πάλι στο καταφύγιο για να γευματίσουμε μαζί συζητώντας για τις μοναδικές εμπειρίες της συναρπαστικής ημέρας μας στη Δρακόλιμνη και την κορυφή της Τύμφης!

3η μέρα

Το συναρπαστικό ορειβατικό τριήμερο μας δεν έχει τελειώσει ακόμη!

Group 1o

Κανείς δε φεύγει χωρίς να επισκεφτεί τη Δρακόλιμνη της Τύμφης, αυτό το εκπληκτικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς! Έτσι, με όσους φτάσαμε την προηγούμενη ημέρα μέχρι την κορυφή της Τύμφης, σήμερα θα σηκωθούμε νωρίς το πρωί για να δούμε και τη Δρακόλιμνη!

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 - 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)

Αφού επιστρέψουμε στο καταφύγιο και πάλι, θα ξεκουραστούμε για λίγο πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα και θα ξεκινήσουμε την κατάβασή μας προς το Μεγάλο Πάπιγκο, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό.

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8,5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 - 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)

Group 2o

Εμείς, αφού πάρουμε το πρωινό μας και χαρούμε το 2ο ξύπνημά μας στο καταφύγιο της Αστράκας, θα κατηφορίσουμε το ίδιο μονοπάτι αλλά πρώτα προς το Μικρό Πάπιγκο, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ με θέα τη μεγαλοπρεπή Τύμφη που μόλις αφήσαμε πίσω μας! Ενώ θα έχουμε χρόνο ακόμη να περιηγηθούμε στα πετρόχτιστα γραφικά σοκάκια πριν αναχωρήσουμε για το Μεγάλο Πάπιγκο, όπου θα καθίσουμε για φαγητό.

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8,5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 - 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)

Στο Μεγάλο Πάπιγκο, έχοντας και τα δύο group ολοκληρώσει τις πεζοπορίες μας, θα συναντηθούμε για ένα απολαυστικό γεύμα που θα μας δώσει την ευκαιρία να μοιραστούμε τις συναρπαστικές εμπειρίες του τριημέρου!

Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.

Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο

• 139€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (112,10€ + 26,90€)

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• Διαμονή 2 βράδια στο καταφύγιο της Αστράκας https://www.facebook.com/astrakarefuge/
• 3 επαγγελματίες συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ 24%

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει η δυνατότητα για διαμονή σε σκηνή. Το κόστος σε αυτή την περίπτωση είναι 110€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (88,71€ + 21,29€) προς Green Oliver, που πρέπει να κατατεθεί και απευθείας πληρωμή προς το καταφύγιο 4,2€ / σκηνή / ημέρα και 1,6€ άτομο / ημέρα.

Απαραίτητα για την Ανάβαση

1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως t-shirt, βερμούδα, κολάν, ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, fleece, dri-fit ρούχα, ισοθερμικά, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για όλα τα προσωπικά αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt για την πρώτη ημέρα (εμφιαλωμένο νερό υπάρχει στο καταφύγιο)
7. Σνακ για τις πεζοπορίες (όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ)
Σημείωση: Στο καταφύγιο υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρετε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ενώ υπάρχουν και λίγα σνακ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια, μικρή πετσέτα, σαπούνι κλπ
9. Σεντόνι
10. Sleeping bag και φακό (προαιρετικά)
Σημείωση: Στο καταφύγιο υπάρχουν κουβέρτες και μαξιλάρια, που καθαρίζονται τακτικά
11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!